Amberblokjes

Je weet niet wat je mist! Amberblokjes zijn en ruiken heel bijzonder!

Als je de geurblokjes (amberblokjes) uit Marokko/Marrakesh nog niet kent, dan weet je (helaas) niet wat je mist. De magische geur is vrij moeilijk te beschrijven en moet je eigenlijk echt zelf beleven. De geur van amberblokjes bestaat uit de ingrediënten musk, amber, vanille, roos, essentiële oliën en ecologische bijenwas. De geur is te omschrijven als zacht, warm, zoet en sensueel. Er zijn zelfs landen waar ze beweren dat de geur van amberblokjes lust opwekkend zou werken…. ik kan me er iets bij voorstellen, want de geur is echt heel warm en sensueel.

Waar kun je de amberblokjes voor gebruiken?

Je kunt de amberblokjes als huisparfum/luchtverfrisser vrijwel overal gebruiken waar jij wilt dat het lekker gaat ruiken. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer, kledingkast, winkel, kantoor, salon, etc. Wat ook geweldig lekker ruikt, is als je een beetje schaafsel van een amberblokje in je stofzuigerzak doet, zodat de heerlijke geur wordt verspreid tijdens het stofzuigen. Amberblokjes zijn dus geen zeepjes (zoals sommige mensen denken)…

 • In je kledingkast kun je de geurblokjes in een zakje tussen de kleding hangen of neerleggen op een schaaltje (let op, de wax kan vlekken op kleding geven).
 • Je kunt de geurblokjes op een mooi schaaltje in een gewenste ruimte plaatsen.
 • Een klein stukje van een amberblokje kan ook in een (elektrische) wax/geurbrander worden gebruikt.
 • Als je het geurblokje wilt gebruiken als lichaamsparfum, dan kan je het geurblokje over de huid wrijven.
 • Als je een beetje schaafsel van het amberblokje in je stofzuigerzak doet, zal de heerlijke geur worden verspreid tijdens het stofzuigen. Stofzuigen wordt op die manier een feestje.

LET OP: Wij adviseren om de geurblokjes NIET in de auto te gebruiken aangezien de blokjes kunnen smelten door de hitte. De blokjes kunnen vanaf 65 graden smelten.

De geur van de amberblokjes zal na verloop van tijd iets minder worden, maar als je er dan wat vanaf schraapt dan komt de geur weer meer terug. Gooi dat schaafsel niet weg, want je kunt het nog voor in je stofzuiger gebruiken, maar je kunt ook wat van het schaafsel in een elektrische waxbrander/geurbrander leggen.

Er zijn heel veel verschillende geuren van de amberblokjes uit Marokko. Wij hebben zo'n 20 geuren in het assortiment.

Hoe lang blijven de amberblokjes geur afgeven?

Ik geef er nooit echt een termijn aan, maar ze zijn onbeperkt houdbaar in ieder geval. Een vriendin van mij heeft ze 10 jaar geleden in Marokko gekocht en die ruiken nog steeds heel lekker.

Maar na verloop van tijd ga je natuurlijk aan de geur wennen en verliest de buitenkant ietsje zijn sterkere geur. Maar als je van de buitenkant er iets af schraapt dan gaat het blokje weer wat sterker ruiken. Gooi dat schaafsel niet weg, want je kunt het nog voor in je stofzuiger gebruiken, maar je kunt ook wat van het schaafsel in een waxbrander/geurbrander leggen. Dat schaafsel kun je ook prima in een organza zakje doen, maar je moet wel opletten dat het fijne stof door de kleine gaatjes in het organza zakje heen kan gaan. Maar als je het ergens ophangt en er verder niet aan komt, dan zal er niet veel lekken en dan is dat geen probleem.

Hoe lang en hoe sterk de geurblokjes en het schaafsel blijven geuren is ook afhankelijk van de grootte van de ruimte, de temperatuur, de luchtvochtigheid, tocht, etc. Maar het zal sowieso erg lekker ruiken

Alle geuren van de amberblokjes zijn verschillend en de ene geur kan iets zachter zijn en geeft dus ook een iets minder sterke geur af. De ene persoon vindt een zachte geur fijn en voor de ander zou de geur sterker mogen zijn. Geurbeleving is voor iedereen anders en daarom is het begrijpelijk dat iedereen de geuren anders ervaart. Maar wij hebben keuze uit meer dan 35 verschillende geuren amberblokjes, dus voor iedereen zal daar vast een heerlijke geur bij zitten. 

Waar worden Amberblokjes van gemaakt?

De amberblokjes komen uit Marokko / Marrakesh en worden op traditionele wijze met de hand gemaakt en daardoor kunnen de geurblokjes soms een klein beetje verschillen van elkaar qua vorm, kleur en/of gewicht. Maar de maat van de originele blokjes is ongeveer 4,5 cm lang, 3,5 cm breed en 1,5 cm dik en weegt ongeveer 25 gram.

Amberblokjes zijn oneindig houdbaar en hebben dus geen houdbaarheidsdatum. In de amberblokjes zitten geen ingrediënten die kunnen bederven of schimmelen. Om de geur van de amberblokjes zo lang mogelijk en zo goed mogelijk te behouden zou je ze het beste op een koele en tochtvrije plek kunnen bewaren.

Amberblokjes zijn gemaakt op basis van ecologisch vriendelijk en plantaardig bijenwas en ze bevatten natuurlijke en kunstmatige ingrediënten zoals: Musk Ambrette, Musk Xylol, Vanaline, Rozen poeder, Essentiele olie, Parfum en ecologisch bijen Wax.

Kun je Amberblokjes zelf maken?

De amberblokjes zijn bijna onmogelijk om zelf te maken. Daarvoor zou je de juiste ingrediënten in exact de juiste verhoudingen moeten gebruiken en de juiste materialen om de ingrediënten te mengen en blokjes in te gieten. Het is vele malen handiger om de blokjes gewoon kant en klaar bij ons te kopen. Je zou van de amberblokjes eventueel wel waxmelts kunnen maken, door een stukje van het amberblokje te smelten en te mengen met de wax voor de waxmelts.

Waar moet je op letten met de geurblokjes?

Let wel op want het geurblokje zou vlekken op materialen of kleding kunnen veroorzaken, want er zit wax in en dat is wat vettig en kan smelten als het warm wordt. Zorg er dus altijd voor dat je het blokje op een schaaltje of bakje legt of in een zakje ophangt. Waar je ook op moet letten is dat de geurblokjes niet geschikt zijn voor consumptie (net als een kaars), houdt ze dus uit de buurt van kleine kinderen.

LET OP: Wij adviseren om de geurblokjes NIET in de auto te gebruiken aangezien de blokjes kunnen smelten door de hitte.

Als je de wax van een amberblokje uit kleding wilt verwijderen, dan zal dit waarschijnlijk niet lukken door te schrobben of eraan te peuteren. Er zijn wel een paar vrij eenvoudige manieren om kaarsvet en andere soorten was (zoals amberblokjes) te verwijderen uit kleding en andere stoffen. Klik HIER om de verschillende oplossingen te bekijken.

Nieuwsgierig naar de amberblokjes?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de magische geur van de amberblokjes, aarzel dan niet en bestel ze gewoon. Grote kans dat je daarna verslingerd bent aan de geur, zoals zoveel anderen. Als je de geur al kent en enthousiast bent, dan weet je dat je ze vanaf nu bij ons kunt bestellen.

Omdat geuren zeer persoonlijk zijn, kunnen onze amberblokjes niet geruild of geretourneerd worden.

Sorteer op
per pagina
 • Amberblokje "Amber Original"
  Amberblokje "Amber Original"

  Het originele Amber geurblokje heeft een bijzondere warme zoete Oosterse geur.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of…

  € 4,95
 • Amberblokje "Amber Wild Fig"
  Amberblokje "Amber Wild Fig"

  Het amberblokje Summer Mango lijkt een beetje op het standaard Amber geurblokje, maar heeft een iets frissere zoete geur.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis,…

  € 4,95
 • Amberblokje "Baby Soft"
  Amberblokje "Baby Soft"

  Het amberblokje Baby Soft heeft een zacht zoete baby geur.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of kantoor.

  De amberblokjes komen…

  € 4,95
 • Amberblokje "Black Opium"
  Amberblokje "Black Opium"

  Deze amberblokjes Black Opium hebben een heerlijke bijzondere Oosterse geur van Opium.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of…

  € 4,95
 • Amberblokje "Blue Lady"
  Amberblokje "Blue Lady"

  De nieuwe geur van het bruine amberblokje Blue Lady heeft iets weg van echte parfums en is echt magisch lekker. Ook zeer geschikt voor mannen.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte…

  € 4,95
 • Amberblokje "Cashmere Mist"
  Amberblokje "Cashmere Mist"

  Deze amberblokjes Cashmere Mist geuren echt geweldig lekker en hebben een heerlijk zacht fris parfum.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto,…

  € 4,95
 • Amberblokje "Cherry Blossom"
  Amberblokje "Cherry Blossom"

  Het amberblokje Cherry Blossom heeft een zachte en fris zoete geur van kersenbloesem.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of…

  € 4,95
 • Amberblokje "Cinnamon"
  Amberblokje "Cinnamon"

  Het amberblokje Cinnamon heeft een vrij sterke geur van kaneel en honing.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of kantoor.

  De…

  € 4,95
 • Amberblokje "Drakya"
  Amberblokje "Drakya"

  De nieuwe geur van het bruine amberblokje Drakya heeft iets weg van echte parfums en is echt magisch lekker. Ook zeer geschikt voor mannen.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte…

  € 4,95
 • Amberblokje "Eternally"
  Amberblokje "Eternally"

  De nieuwe geur van het bruine amberblokje Eternally heeft iets weg van echte parfums en is echt magisch lekker. Ook zeer geschikt voor mannen.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte…

  € 4,95
 • Amberblokje "Fresh Cotton"
  Amberblokje "Fresh Cotton"

  Het amberblokje Fresh Cotton heeft een zachte en fris zoete geur.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of kantoor.

  De…

  € 4,95
 • Amberblokje "Lavendel"
  Amberblokje "Lavendel"

  Het blauw/paarse amberblokje Lavendel heeft een sterke en frisse geur van lavendel.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of…

  € 4,95
 • Amberblokje "Limoncello"
  Amberblokje "Limoncello"

  Het amberblokje Limoncello heeft een sterke, fris zoete geur van citrus.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of kantoor.

  De…

  € 4,95
 • Amberblokje "Lotus-White Musk"
  Amberblokje "Lotus-White Musk"

  Het amberblokje Lotus-White Musk heeft een zachte, frisse en zoete geur van lotus bloemen en witte musk.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto,…

  € 4,95
 • Amberblokje "Pink Roses"
  Amberblokje "Pink Roses"

  Het amberblokje Pink Roses heeft een frisse zoete geur van roze rozen.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of kantoor.

  De…

  € 4,95
 • Amberblokje "Pure Jasmine"
  Amberblokje "Pure Jasmine"

  Het groen/bruine amberblokje Pure Jasmine heeft een serke frisse geur van pure jasmijnbloesem.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto,…

  € 4,95
 • Amberblokje "Sandalwood"
  Amberblokje "Sandalwood"

  Het bruine amberblokje Sandalwood heeft een heerlijke warme zoete geur van Sandalhout.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast of…

  € 4,95
 • Amberblokje "Summer Mango"
  Amberblokje "Summer Mango"

  Het amberblokje Summer Mango heeft een zachte en fris zoete geur met mango en zomers fruit.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto, kledingkast…

  € 4,95
 • Amberblokje "Vanilla & Flowers"
  Amberblokje "Vanilla & Flowers"

  Het amberblokje Vanilla & Flowers heeft een sterke, fris zoete geur met een mix van vanille en zomerse bloemen (wordt elders ook wel flowerbomb genoemd).

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke…

  € 4,95
 • Amberblokje Örange & Blossom"
  Amberblokje Örange & Blossom"

  Het amberblokje Orange & Blossom heeft een zachte en fris zoete geur van sinaasappels en bloesem.

  De heerlijk geurende geurblokjes geven een betoverende geur aan elke gewenste ruimte zoals in je huis, winkel, salon, auto,…

  € 4,95
Sorteer op
per pagina
© 2012 - 2023 A&D Betaalbare Geschenken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel